Bekijk het archief

Zonnig

strijp_schrift

Voor Basisschool “De Korenaar” heb ik een tweetal logo’s ontwikkeld tbv het inclusief onderwijs. Een invulling van dit type onderwijs is “zon”

Het logo van “De Korenaar” is gerestyled en opgestrakt.

www.skpo-korenaar.nl

strijp_schrift

De ZON nader bekeken.

Onze invulling van Inclusief Onderwijs komt tot uiting in onze ZON. In de ZON zitten specialisten die kinderen kunnen helpen. In dit eerste jaar waarin we inclusief willen heten, hebben we gekozen voor een aantal leerkrachten met een speciale expertise. Daarnaast zijn ook hulpverleners en andere specialisaties in de ZON. Een aantal van onze leerkrachten hebben zich de afgelopen jaren gespecialiseerd.

strijp_schrift

Inclusief onderwijs.

Een school voor Inclusief Onderwijs zal zich moeten oriënteren en specialiseren in andere methodieken en manieren om kinderen op een andere manier te leren. Passend Onderwijs betekent dat de school zich moet aanpassen aan het kind. Passend onderwijs betekent niet dat het kind zich moet aanpassen aan wat de school hem of haar biedt. Gelukkig kan 80% van onze kinderen leren op de manier waarop de school het aanbiedt. Voor de andere 20% zal de school zich moeten aanpassen. Voor een school met 450 leerlingen, onze school, betekent het dat ongeveer 90 leerlingen het leren anders aangeboden moet worden. Wij zijn ervan overtuigd dat ons ZON project een goede eerste stap is. We zullen het de komende jaren nog verder uitbreiden en verbeteren. Telkens naar ons zelf kijken. Kijken naar de opbrengsten (resultaten), kijken hoe en waar we het kunnen verbeteren. Dit allemaal ten gunste van al onze leerlingen.